Urmărește-ne

Fotbal

Vladislav Blănuță a renunțat la naționala Moldovei

A marcat 3 goluri în 6 meciuri oficiale pentru naționala de tineret a Moldovei, iar acum poate evolua pentru selecționata României. Atacantul Vladislav Blănuță (21 de ani) a devenit eligibil pentru echipa condusă de Edi Iordănescu după ce a renunțat să mai evolueze pentru naționala U21 a Moldovei.

După ce FIFA a aprobat o cerere a Federației Române de Fotbal, cu privire la naturalizarea jucătorului din Republica Moldova, atacantul lui FCU Craiova a devenit eligibil pentru echipa națională a României, dar și pentru regula U21 din Liga 1.

„Sunt fericit pentru decizia de la FIFA. Abia aștept să joc ca U21 în Liga 1. Sper să ajut echipa cu cât mai multe realizări, să facem o figură frumoasă și să ne revenim. Asta îmi doresc, să muncim împreună. Am fost mult pe gânduri, am vorbit și cu familia, nu a fost o decizie grea. Sper ca România să îmi ofere un viitor mai strălucit. Sunt de un an și o lună la FCU Craiova și am învățat multe chestii. E prima mea experiență la nivel de liga 1. Am învățat multe de la echipă, de la coechipieri”, a declarat Vladislav Blănuță, care este fiul lui Eduard Blănuță, fostul selecționer al naționalei feminine a Moldovei.

Atacantul echipei din Bănie a ajuns în lotul formației lui Adrian Mititelu în anul 2022, atunci când a fost inițial împrumutat, iar apoi cumpărat pentru 250.000 de euro, de la formația italiană Pescara. Acum, acesta poatre reprezenta și România în cadrul cometițiilor internaționale. (sursa: www.as.ro)

Publicitate

Ultimele știri

Mai multe din Fotbal