Connect with us

Tenis

Radu Albot in turul 3 al turneului

radu albot

Radu Albot a reușit să treacă în turul 3 al turneului de tenis indoor de la Paris de italianul Andreas Seppi, scor 7:6, 7:6. Meciul a fost unul extrem de greu pentru jucătorul nostru și numai datorită unui joc inteligent și determinat a reușit să cîștige ambele seturi în tie-break.

În turul trei, Radu va juca împotriva cîștigătorului meciului dintre Gael Monfils și Benoit Paire. Pentru această performanță, jucătorul nostru are asigurat un premiu în valoare de 67.025 euro, premiile aproape dublîndu-se cu fiecare victorie obținută.

Informații despre meciurile de tenis, evenimentele și rezultatele obținute de jucătorii noștri pot fi găsite în secțiunea tenis a site-ului Sport 1 Moldova.

Rezumatul meciului dintre Radu Albot și Andreas Seppi. ATP Paris 2019 turul 2

Recunosc că nu a fost un meci frumos, ci unul cu o miză foarte mare pentru doi jucători care nu sunt crema tenisului mondial dar sunt eroi în țările din care provin, în special în Moldova, unde trebuie să recunoaștem că avem destul de puține motive de bucurie atunci cînd vine vorba să ne mîndrim cu sportivii noștri (mă refer strict la sporturile populare).

Rezumatul meciului

Începe meciul, italianul cîștigă tragerea la sorți, alege să primească. Meciul începe cu Radu la serviciu, un prim game cîștigat ușor de jucătorul nostru. Urmează italianul la serviciu, acesta cîștigă cu greu în fața lui Radu. Scorul este 1 la 1.

Game-ul 3 începe cu un Radu Albot mai hotărît ca niciodată. Cîștigă primele două mingi, însă italianul egalează la 30. Urmează două mingi cîștigate ușor de jucătorul nostru. Game Radu, scorul devine 2-1.

În game-ul cu nr.4 al primului set Radu face repede 30-0 pe serviciul italianului. Seppi egalează, însă Radu aleargă mai mult și reușește break-ul. Au trecut 19 minute de la începutul meciului și scorul devine 3-1 pentru Radu.

Radu pare determinat să cîștige meciuri și să încheie socotelile cu italianul cît mai repede. Face 4-1 foarte ușor și pare că Andreas Seppi va renunța la acest set.

Urmează două game-uri cîștigate ușor de fiecare dintre jucători. Radu este mulțumit de diferența pe tabelă și nu forțează break-ul, își păstrează energia pentru setul doi. Scor 5 la 2 pentru Albot.

În ghem-ul 8 lucrurile se repetă, italianul cîștigă ușor. Urmează ghem-ul decisiv pentru Albot, ghem însă lucrurile i-au o întorsătură neașteptată și Andreas Seppi face break. Radu a cedat prea ușor acest game.

Italianul cîștigă iar, scorul devine 5 la 5, urmează serviciul lui Radu. Acesta pare mai concentrat, 15-0, 30-0, 40-0. Game Radu – 6 la 5. Italianul face 6 la 6 după un ghem extrem de disputat și meciul intră în tie break.

În tie-break, la 4-4 a urmat un schimb extrem de lung de mingi, 32 de mingi – cîștigă Albot . Setul este cîștigat într-un final de Albot în tiebreak cu 7-5.
57 de minute i-au trebuit lui Radu ca să cîștige primul set în fața italianului. Urmează setul 2.

Setul doi începe pe serviciul italianului care îl cîștigă fără probleme. În game-ul doi, Radu are probleme și nu reușește să se impună. Arbitri greșesc și îi acordă italianului o minge care era în out, Radu face challenge și întradevăr mingea era out. Italianul reușește să facă pînă la urmă break, urmat de un game cîștigat la zero. Scorul devine 3-0 pentru Andreas Seppi.

Fiecare jucător cîștigă pe propriul serviciu, 3-1, 4-1, 4-2, 5-2, 5-3. Urmează un ghem dificil pentru Radu Albot, are nevoie de break. Ghem-ul începe cu un schimb mai lung de mingi. 15-0 pentru italian. Albot nu reușește să întoarcă mingea cum trebuie 30-0. Urmează o minge jucată prost de italian și scorul este 30-15. Încă o minge proastă pentru italian, 30-30, urmată imediat de o altă minge în afara terenului. 30-40 și minge de break pentru Radu. Italianul cedează ghem-ul, Radu reușește să facă break-ul în cel mai important moment al setului 2. Scorul devine 5 ala 4 pentru italian.

Urmează Radu la serviciu, scorul devine 5-5. Italianul face 6-5 după un ghem în care a arătat că este determinat să cîștige setul doi. Italianul forțează break-ul, este exact determinarea pe care am văzut-o doar cu un joc înainte, Radu reușește să cîștige pînă la urmă . Scorul este 6 la 6, urmează cel de-al doilea tiebreak.

Seppi preia conducerea și domină în tie-break. Radu se mobilizează, recuperează punctele și preia conducerea. 6-5 pentru Radu. Urmează două servicii consecutive pentru Seppi. Primul este cîștigat fără probleme, 6 la 6. Al doilea însă este câîștigat de jucătorul nostru. Radu are minge de meci. Game, set și meci Radu Albot.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

More in Tenis