Connect with us

Tenis

Alexandr Cozbinov – Herbert Jody Maginley în semifinalele ITF M15 Champaign

Alexandr Cozbinov

Echipa Alexandr Cozbinov – Herbert Jody Maginley a învins noaptea trecută echipa formată din jucătorii GuiGomes și AlexanderBrown, scor 1:6, 6:4, 10/4 și s-a calificat în semifimalele probei de dublu al turneului de tenis hard outdoor ITF M15 Champaign.

În semifinale, cei doi vor întâlni echipa formată din britanicul HerbertJody Maginley și brazilianul MarkWhitehouse.

Jucătul de tenis Alexandr Cozbinov (24 de ani) este al doilea jucător de tenis al Moldovei, după Radu Albot. Din păcate, din lipsa fondurilor acesta nu își permite să se antreneze și să joace la cât mai multe turnee.

În luna Ianuarie a fost deschisă o pagină de donații pe portalul Go Fund Me. Până acum s-au strâns doar 1500$ din cei 50.000$ de care ar avea acesta nevoie. Detalii găsiți pe pagina https://www.gofundme.com/alexandr-cozbinov

Alex a început să joace tenis la vârsta de 5 ani. Până la vârsta de 13 ani, tatăl său (fost sportivist și jucător de tenis amator)a fost antrenorul său de tenis și instructorul de fitness, asigurându-se că Alex ar putea concura la evenimentele junior din întreaga Europă (cu resurse minime).

A devenit rapid clar că Alex ar putea deveni un jucător important de tenis după ce acesta a câștigat Campionatul Național de Juniori al Moldovei de 14 ori între vârstele de 9-16 ani (simplu, dublu și dubu mixt).

La vârsta de 16 ani, a câștigat două turnee europene învingându-l în finală pe germanul, Alexander Zverev.

Zverev este acum pe locul 5 în lume în Asociația Profesionistilor de Tenis (ATP). Alex a ocupat primul loc în Moldova și a fost campion național la toate categoriile de vârstă pentru juniori. În mod remarcabil, el este câștigătorul oricărui turneu național care a avut loc în Moldova și a obținut un record de 28/2 la un club legendar de tenis german, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, reprezentând atât juniori, cât și adulți.

(sursa pagina Go Fund Me Alexandr Cozbinov)

Mai multe detalii găsiți pe pagina go fund me. Puteți dona orice sumă. Pentru a participa la turneele de tenis este nevoie de antrenament, echipament sportiv, bani pentru deplasare, mâncare și pentru înscrierea în turneu.

Echipa Sport 1 Moldova va urmări îndeaproape evoluția lui Alenxadu Cozbinov, tenisul fiind unul din sporturile noastre preferate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

More in Tenis