Urmărește-ne

Fotbal

Sfîntul Gheorghe și-a anunțat retragerea din fotbalul moldovenesc

”Din păcate, astăzi, 14 iulie 2023, povestea de 20 de ani a clubului de fotbal Sfântul Gheorghe Suruceni a ajuns la final. Am încercat din toate puterile să evităm acest scenariu negativ, dar problemele financiare ne-au învins, chiar în decisivul acestei bătălii dure.
Încă de la sfârșitul sezonului 2022-2023 am purtat discuții cu mai mulți oameni, care, inițial, ne-au dat motive să credem că pot fi un colac de salvare pentru această echipă fantastică, dar nu s-a mai întâmplat. Astăzi am primit și ultimul răspuns negativ.
Noi am încercat…
Totuși, plecăm din lumea „sportului Rege” mândri, deoarece am reușit să câștigăm o Cupă și o Supercupă a Moldovei, chiar dacă în ambele finale am pornit cu șansa a doua. Ne-am mai trecut în cont un titlul de vicecampioni ai Moldovei, precum și o Cupă FMF, la fel, când puțină lume a crezut în noi.
Rezultatele bune de pe plan intern au continuat și la nivel continental, unde am adunat trei prezențe la rând în cupele europene, la prima participare, reușind chiar să accedem în turul II preliminar UEFA Europa League.
Plecăm după ce am disputat patru finale consecutive de Cupă a Moldovei, după ce, în ultimele sezoane, am făcut o figură frumoasă în prima ligă, după ce ne-am încoronat campioni printre echipele de tineret.
Plecăm după ce, în cadrul Proiectului UEFA – CDO și nu doar, am organizat zeci de evenimente de caritate sau surprize pentru suporterii noștri. De altfel, în ultimii ani, am depus efort maxim pentru a aduce cât mai mulți oameni la stadion. Și, credem noi, ne-a reușit.
Plecăm și după ce am investit în promovarea fotbalului feminin, fiind, totodată, mândri pentru că am oferit mereu o șansă tinerilor fotbaliști de la noi. Acum, când ne uităm în jur, înțelegem că și acest lucru ne-a reușit. Or, băieții noștri, sunt curtați de grupările din Moldova și nu doar, mulți dintre ei au prins contracte bune în afară, unii chiar contra cost, iar o bună parte continuă să fie selecționați la naționalele Moldovei.
La final, mulțumim tuturor celor care au fost lângă noi, care au crezut în noi, care ne-au susținut, indiferent de adversar sau competiție: suporteri, sponsori, parteneri, familii. Totodată, mulțumim și Federației Moldovenești de Fotbal pentru suportul pe care ni l-a acordat, precum și pentru tot efortul pe care îl depune ca fotbalul nostru să existe frumos.
Mulțumim pentru tot și nu uitați, ÎMPREUNĂ AM FOST, SUNTEM ȘI VOM RĂMÂNE O FORȚĂ!!!
P.S. În ceea ce îi privește pe jucători și membrii staff-ului tehnic, aceștia au primit dezlegări și sunt liberi să plece unde doresc”, este indicat pe pagina de facebook a echipei Sfîntul Gheorghe Suruceni.

Mai multe din Fotbal