Urmărește-ne

Judo

Procedeele preferate ale lui Denis Vieru și Victor Sterpu

Procedeele preferate ale participanților Moldovei la JO de la Tokyo, Denis Vieru și Victor Sterpu! Premianții la Mondiale și Europene au arătat elemente din judo în fața elevilor de la școlile din Ocnița și Clocușna. Liderul categoriei 66 kg, Denis Vieru este considerat unul dintre cei mai tehnici judoka din lume.
”Top 3 a procedeelor mele preferate sunt Tani-Otoshi, Tai-Otoshi și Ko-uchi-Gari. Ele stau în mare parte la baza tehnicii mele și prin asta mă reprezintă”, a declarat Denis Vieru.
”Procedeele mele preferate sunt Ko-soto-gake, Ko-uchi-gari, Ko-uchi-makikomi. De mic copil le practic. Se dezvoltă simțul cu timpul și îmi reușește și mai bine”, spune Victor Sterpu.
Alături de Denis Vieru și Victor Sterpu au participat și foștii campioni ai Moldovei, Sergiu Tintiuc, Eugen Rusu, Vadim Juc și Vadim Zaharia. Judo este din ce în ce mai popular în Nordul țării, mai multe școli având secții de predare a sportului fondat în Japonia.
”Mă bucur că au venit la Clocușna judocani de talie mondială ca Denis Vieru și Victor Sterpu pentru un master-class”, a declarat vicepreședintele Federației Moldovenești de Judo, Sergiu Tintiuc.

Mai multe din Judo