Urmărește-ne

Fotbal

Oleg Reabciuk strălucește în tricoul lui Olympiakos

Fundașul Oleg Reabciuk (25 de ani) strălucește în tricoul lui Olympiakos! În derby-ul cu PAOK a dat o pasă de gol și putea și marca pentru campioana în exercițiu a Greciei.
Luna trecută, Reabciuk nu a jucat pentru naționala Moldovei în meciurile cu Insulele Feroe (24 martie) și Cehia (27 martie). De ce? Doar jucătorul poate să spună motivul real. Selecționerul Moldovei, Sergiu Cleșcenco a declarat că Reabciuk nu a putut onora cu prezența din cauza unei accidentări, invocând un tratament de reabilitare. Fundașul lui Olympiakos a jucat însă titular pentru echipa sa de club cu Volos (19 martie) și Aris (2 aprilie).
Ultimele meciuri pentru selecționata Moldovei, Reabciuk le-a disputat în noiembrie 2022 cu Azerbaidjan și România. Atunci, jucătorii au avut o ședință cu conducerea Federației referitor la primele de joc pentru Liga Națiunilor, sezonul 2022-2023.
De-a lungul istoriei, unii jucători nu veneau la echipa națională pentru că cluburile la care evoluau puneau presiune pe fotbaliști să rămână la club. Să se focuseze pe obiective precum calificarea în grupele unei competiții europene și până la urmă să nu se accidenteze la echipa națională. Alți jucători veneau, dar nu se ridicau la nivelul așteptărilor. De exemplu, cum s-a jucat la ultimul meci, cel cu Cehia (scor 0-0).
Oleg Reabciuk a fost declarat cel mai bun fotbalist moldovean în ultimii trei ani, fiind dorit de echipe din Serie A. Cu siguranță, este un jucător important pentru naționala Moldovei. A disputat 39 de meciuri până acum ”sub tricolor”. Ce motivație are să joace în continuare pentru Moldova? Dacă va evolua contra Albaniei (17 iunie) și Poloniei (20 iunie) doar timpul va arăta. (sursa video: Cosmote TV)

Mai multe din Fotbal