Urmărește-ne

Rugby

Noi trofee pentru Irlanda și Georgia

🇮🇪 Naționala Irlandei şi-a păstrat titlul în Turneul celor Şase Naţiuni după ce a învins acasă Scoţia cu 17-13, în ultima etapă. Ultima echipă ce reuşise dubla în Six Nations era Anglia, în 2016 şi 2017. Scoţia, care a fost pe locul 3 anul trecut, a încheiat acum o poziţie mai jos.
Italia a avut cel mai bun parcurs din istoria sa în această competiţie. După opt ediţii consecutive în care a terminat ultima, Italia, revitalizată de selecţionerul argentinian Gonzalo Quesada, a obţinut în acest an 11 puncte şi s-a clasat pe locul 5, după o remiză istorică în Franţa şi două victorii, cu Scoţia şi Ţara Galilor. Galezii au pierdut toate cele cinci meciuri din ediţia 2024 a turneului şi au intrat în posesia lingurii de lemn.

Clasament: 1. Irlanda (20 de puncte), 2. Franţa (15), 3. Anglia (14), 4. Scoţia (12), 5. Italia (11), 6. Ţara Galilor (4).

🇬🇪 Echipa Georgiei îşi continuă dominaţia în Rugby Europe Championship, după ce a câştigat al 16-lea său titlu, învingând XV-le Portugaliei cu 36-10 în finala disputată pe stadionul Jean-Bouin din Paris. Georgia, dirijată de englezul Richard Cockerill începând cu luna ianuarie, a obţinut a 100-a sa victorie în această competiţie continentală şi a 29-a consecutivă.
Aripa Akaki Tabuţadze (2), Vano Karkadze şi Miheil Alania au marcat eseurile Georgiei, în timp ce lusitanii au avut o singură încercare, prin Rodrigo Marta.
Locul trei şi medalia de bronz a revenit Spaniei, care a învins România cu scorul de 40-33. În 2023, România a învins Spania cu 31-25, în finala mică a Campionatului European. Olanda a ocupat locul 5 (45-0 cu Germania), iar Belgia s-a clasat pe 7 (34-8 cu Polonia).
Georgia a câştigat de 16 ori această competiţie europeană, care a suferit mai multe schimbări de nume în timp, iar România de cinci ori, aceste două naţiuni fiind singurele laureate de până acum. (sursa: agerpres.ro / foto: skysports.com)

Mai multe din Rugby