Urmărește-ne

Rugby

Franța va găzdui pentru a 3-a oară Cupa Mondială la rugby

Cea de-a 10-a ediție a Cupei Mondiale de rugby masculin se va desfășura în acest an în Franța în perioada 8 septembrie – 28 octombrie. Meciul de deschidere Franța – Noua Zeelandă și finala vor avea loc pe Stade de France, în comuna Saint-Denis, la nord de Paris.

Va fi a treia oară când Franța găzduiește Cupa Mondială de rugby, după 1991 și 2007. De această dată, va fi exact cu un an înainte de Jocurile Olimpice.

Grupa A: Noua Zeelandă, Franța, Italia, Uruguay, Namibia
Grupa B: Africa de Sud, Irlanda, Scoția, Tonga, România
Grupa C: Țara Galilor, Australia, Fiji, Georgia, Portugalia
Grupa D: Anglia, Japonia, Argentina, Samoa, Chile

Chile va avea prima apariție vreodată la Cupa Mondială de rugby, iar Portugalia va reveni pentru a doua apariție, după 16 ani. A fost prima dată când Canada nu s-a calificat la Cupa Mondială, pentru prima dată din 1995 când Statele Unite nu s-au calificat și pentru prima dată trei echipe din America de Sud s-au calificat. Aceasta este prima Cupă Mondială fără nicio participare din America de Nord.

Inițial, turneul a fost programat să dureze ca de obicei șase săptămâni. Cu toate acestea, pe 23 februarie 2021, World Rugby a anunțat că adaugă o săptămână suplimentară pentru a satisface cerințele suplimentare de odihnă, având în vedere condiţia jucătorilor. Aceasta înseamnă că echipele vor avea minim cinci zile de odihnă pentru toate meciurile, optimizând recuperarea și pregătirea pentru turneu.

Campioane mondiale au devenit:
🇳🇿 Noua Zeelandă – 3 (1987, 2011, 2015)
🇿🇦 Africa de Sud – 3 (1995, 2007, 2019)
🇦🇺 Australia – 2 (1991, 1999)
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Anglia – 1 (2003)

Campioana actuală este Africa de Sud, care a învins Anglia cu 32–12 în finala din 2019 disputată pe stadionul Yokohama din Japonia.

Anatolie Curechi

Publicitate

Ultimele știri

Mai multe din Rugby