Connect with us

Fotbal

Sheriff Tiraspol atrage atentia presei sportive din strainatate

sheriff tiraspol

Stirea că Sheriff Tiraspol a reușit să învingă Real Madrid, a făcut înconjurul lumii. S-au pierdut bani mulți la pariuri, dar și mai mult, Sheriff Tiraspol a reușit să enerveze granzii fotbalului european. Cu siguranță că UEFA va lua la bani mărunți echipa trasnistreană, iar lucrurile vor evolua cel mai probabil într-o direcție nu prea bună.

De foarte mule ori am repetat că Sheriff Tiraspol nu are ce căuta în campionatul Moldovei, drpet dovadă și articolul pe pe site-ul BBC, al cărui titlu este mai mult decât sugestiv, Sheriff Tiraspol: O echipă de Liga Campionilor dintr-un stat nerecunoscut.

Articolul este cât se poate de sugestiv și am să vă redau doar un mic fragment, Transnistria își ia în serios „independența” față de Moldova. Folosește propria sa monedă, rubla transnistreană, care nu poate fi obținută sau schimbată nicăieri altundeva în lume și care se află în afara sistemului bancar internațional. La Tiraspol, semnalul rețelelor telefonice din Moldova nu sunt disponibile, în ciuda „frontierei” aflate la doar 20 km distanță, și pe bună dreptate, ce caută o echipă ca Sheriff Tirsapol în campionatul Moldovei?

Cum pot echipele moldovenești get beget ca Petrocub, Milsami sau Zimbru să se dezvolte când sunt sufocate de o echipă a unui stat care nu respectă legile din țară și se consideră un stat independent. Din punctul meu de vedere, Transnistria ar trebuis să-și facă propriul campionat, să joace între ei.

Mai mult, Sheriff va încasa în urma participării în Liga Campionilor, zeci de milioane de euro, bani care se vor duce în visteria clubului transnistrean, însă mă întreb, cine verifică fair play-ul financiar al acestei echipe?

Sheriff va disputa următorul meci în Liga Campionilor pe 19 Octombrie 2021 cu Inter Milan. După 2 meciuri disputate, Sheriff este liderul grupei D, cu 6 puncte din 6 puncte posibile și un golaveraj de 4-1. Italienii vor căuta cu siguranță victoria, iar transnistrenii cu siguranță că vor avea un meci dificil. Știți doar proverbul, ulciorul nu merge de multe ori la apă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

More in Fotbal