Urmărește-ne

Tenis de masă

Avdarma a gǎzduit campionatul Moldovei la tenis de masǎ

În perioada 23 – 24 martie la Avdarma (ATO Gagauzia) s-a desfășurat Campionatul Republicii Moldova la tenis de masă la seniori. Au concurat primii 32 jucători (masculin și feminin), conform clasamentului RM la 01.03.2024.

Sportivii au jucat în trei categorii – simplu, dublu și mixt. La simplu masculin campion a devenit Andrei Puțuntică (Chișinău), care a dispus în finalǎ de Vladislav Ursu (Chişinǎu) cu 4-3. Andrei joacă în Germania la clubul Werder Bremen în Liga I, iar Vladislav la echipa Gwiazda Bydgoszcz din Super Liga polonezǎ. Pentru medalia de bronz s-au duelat Felix Cozmolici și Eugen Koşciug, ambii din capitalǎ. Victoria i-a revenit lui Felix Cozmolici.

La simplu feminin campioana a devenit Camelia Merenco (Chișinău). Ea a trecut cu 4-2 de campioana de anul trecut Alexandra Chiriacova (Dubăsari). Medalia de bronz i-a revenit Valeriei Vieru (Bǎlți), care a jucat în finală mică cu Ecaterina Sireac (Dubăsari).

Rezultatele la dublu masculin, dublu feminin și mixt:

Dublu feminin

Locul I – Chiriacova Alexandra – Sireac Ecaterina (Dubăsari)

Locul II – Merenco Camelia – Caraulinaia Vlada (Chișinău)

Locul III – Gargalîc Marina – Iazadjă Marina (Avdarma)

Dublu masculin

Locul I – Ursu Vladislav – Puțuntică Andrei (Chișinău)

Locul II – Semipeadnîi Vladimir – Koșciug Eugen (Chișinău)

Locul III – Bektaș Igor – Spivacenco Gabriel (Chișinău)

Mixt

Locul I – Ursu Vladislav (Chișinău) – Chiriacova Alexandra (Dubăsari)

Locul II – Puțuntică Andrei – Caraulinaia Vlada (Chișinău)

Locul III – Koșciug Eugen (Chișinău) – Vieru Valeria (Bălți)

Meciurile din semifinale și finală au fost transmise de pagina Federației Europene la tenis de masă – ETTU.TV. Acest lucru a fost posibil grație noii conduceri a Federației Moldoveneşti de tenis de masǎ: Ion Sarandi (preşedinte) şi Elena Mocrousov (secretar general).

Mai multe din Tenis de masă