Urmărește-ne

Fotbal

Andrei Martin: ”Doar împreună o să încercăm să atingem cele mai mari obiective”

Antrenorul Andrei Martin a preluat echipa Petrocub pe 8 august. De atunci, a susținut 13 meciuri în Super Liga, înregistrând 8 victorii, 4 remize și o înfrângere.

– Dl Martin, Petrocub a încheiat pe locul 2 prima fază a campionatului. În 9 meciuri, echipa nu a încasat gol. Pledați pentru un joc pragmatic, sau mai degrabă unul ofensiv ținând cont de cele patru victorii categorice?
– Petrocub este focusat pe obținerea rezultatelor, printr-un joc bine conturat și echilibrat. Faptul că noi am încasat doar 7 goluri (la fel ca și campioana Sheriff) și am păstrat poarta intactă în 9 partide vorbește de la sine. Am fost pe parcursul primei faze a campionatului o echipă disciplinată și bine organizată în teren, cu ce i-am și felicitat pe băieți. Dar trebuie de remarcat că suntem pe locul 2 și la golurile marcate (29 goluri). Așa că răspunsul poate fi că Petrocub caută balanța între atac și apărare, ambele faze fiind extrem de importante pentru noi. Una fără alta nu pot exista în fotbalul modern. La asta am încercat să atragem atenție jucătorilor.

– De cât timp ați avut nevoie pentru a vă impune jocul la Petrocub? Pentru că ați preluat echipa într-o perioadă dificilă: eliminarea din cupele europene, plecarea și accidentarea a mai multor jucători de bază.
– Bună întrebare. Pot să vă spun că în prima lună nu eram deja cu gândul la fosta echipa pe care am condus-o 7 ani, dar nu simțeam că sunt deja la Petrocub și asta mă deranja atunci. Dar văzând zi de zi cum se antrenează jucătorii și câtă dăruire lasă în teren, am simțit că cu această echipă se pot atinge obiective frumoase. Am primit plăcere de la munca pe care am făcut-o cu toții împreună în prima fază. Vreau să mulțumesc jucătorilor, staff-ului tehnic, medical și administrativ, atât și conducerii clubului că m-au ajutat ca adaptarea la echipă să fie cât mai rapidă și liniștită. Ceea ce ține de jocul impus după venirea mea, cred că mai bine să spună cei din jur, spectatorii noștri, conducerea și restul care sunt alături de FC Petrocub.

– Echipa se va reuni la mijlocul lunii ianuarie. Ce gânduri aveți privind a doua jumătate a campionatului și nu în ultimul rând a unei evoluții bune în Cupa Moldovei?
– Știu doar o rețetă pentru a avea succes. Trebuie să ne odihnim bine cu toții și apoi să ne concentrăm la o muncă serioasă în perioada de pregătire. Acolo vom pune fundamentul pentru primăvara competițională. Să dea Domnul să fim cu toții sănătoși și să trecem perioada asta fără accidentări. Avem nevoie de toți jucătorii și doar împreună o să încercăm să atingem cele mai mari obiective. La Petrocub așa a fost mereu. Îmi doresc doar să fim din ce în ce mai buni. Pe final, vreau să felicit toată familia Petrocub cu finisarea primei părți a campionatului și să le doresc multă sănătate tuturor. Sărbători de iarnă fericite la toată lumea!

Publicitate

Ultimele știri

Mai multe din Fotbal