Urmărește-ne

Alte sporturi

Anastasia Nichita și Serghei Tarnovschi, cei mai buni sportivi ai anului 2023

Luptătoarea Anastasia Nichita și canoistul Serghei Tarnovschi au fost anunțați câștigători ai premiilor Ministerului Educației și Cercetării în cadrul unei gale desfășurate la Arena Chișinău.
Anastasia Nichita a devenit în acest an campioană europeană și a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial. ”Acum marele meu obiectiv este să cuceresc o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris”, a declarat sportiva de 24 de ani.
Serghei Tarnovschi a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial, iar la Jocurile Europene a urcat de asemenea pe treapta a treia a podiumului de premiere. ”Sunt fericit că am reușit să obțin acest titlu. Este prima dată când am primit trofeul din partea președintelui țării. Acest fapt mă motivează și mai mult pentru anul viitor”, a spus Tarnovschi.
Cel mai bun sportiv paralimpic a fost desemnat judocanul Oleg Crețul. Premiile laureaților au fost înmânate de președintele țării, Maia Sandu.
Luptătorul de stil greco-roman, Alexandrin Guțu și canoista Elena Glizan s-au ales cu titlul de ”revelația anului”. Echipa anului a fost desemnată naționala de fotbal a Moldovei, care a luptat pentru o calificare la Euro 2024. (video: protv.md)

Publicitate

Ultimele știri

Mai multe din Alte sporturi